Skip to main content

Eco-1 leverer biofyringsolje til TINE BRUMUNDDAL

By 13. oktober 2015Nyheter

Eco-1 har vunnet kontrakt på levering av biofyringsolje til Tine SA, og Brumunddal-meieriet er første sted som stilles om til biofyringsolje.

 

BFO#1 er en biofyringsolje som erstatter fossil fyringsolje på alle typer oljekjeler. Den har lang holdbarhet og tåler norske temperaturforhold på vinterstid.  Den tilfører ingen ny CO2 til atmosfæren , og reduserer lokale utslipp av giftige forbindelser. BFO#1 er sertifisert på bærekraft og kommer derfor ikke i konflikt med blant annet matproduksjon eller forproduksjon.

 

Eco-1 arbeider for å fase ut fossil fyringsolje liter for liter, og det tiltaket Tine SA nå gjør i Brumunddal er meget viktig for Samvirket og norsk matproduksjon. Dette sparer inn 1 600 tonn CO2 på et enkelt anlegg, sier daglig leder i Eco-1, Geir H Ingeborgrud

 

Samarbeidet mellom Tine og Eco-1 har pågått siden Eco-1 inngikk rammeavtale med selskapet på levering av biofyringsolje i sommer. Anlegget i Brumunddal er det første av de store anleggene til Tine, der fossil fyringsolje er endel av  varmeproduksjonen,  som skal fases over til biofyringsolje.

 

-Dette tiltaket er et ledd i å fase ut fossil fyringsolje på alle våre anlegg, sier leder for samfunnsansvar i Tine, Bjørn Malm. Vi skal ut av fossil fyringsolje innen 2020.

 

Tine er det av Samvirkeselskapene som ligger fremst med tanke på overgang til fornybar energi, sier Ingeborgrud. Det er veldig motiverende å samarbeide med Tine for å finne gode løsninger. I Eco-1s prosjekt ”Grønt landbruk” er det totalt 500 000 tonn fossil CO2 vi jobber for å erstatte med fornybar energi. 40 000 tonn CO2 er fra varmeproduksjon. Tine Brumunddal hadde 4% av dette, og de er nå klimanøytrale. Vi oppfordrer bøndene og norsk næringsmiddelindustri til å ta kontakt. Biofyringsolje har sammen med fornybar diesel potensiale til å  løse rundt 80% av landbrukets CO2-utslipp, avslutter Ingeborgrud.

 

Tine SA Brumunddal

Les mer i:

Ringsaker Blad

Hamar Arbeiderblad

Eco-1 Bioenergi AS

Author Eco-1 Bioenergi AS

More posts by Eco-1 Bioenergi AS

Leave a Reply